Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sång ur en dröm


Eldvakt

Du bäddar för natten, hon närmar
i kappa av ängsull, blicken färgad av jord
skyggar hon vid eldskenets rundel
där vi kurar klädda i blålin och tyll
att invänta sömnen

och mörkret gapar som fågelungar
och slukar vårt läger
och alla barnen vi burit och tappat
alla toner ur den sista musiken
this is the house we'll learn how to build
as the world ends, as the world ends




Fri vers av Grävling
Läst 191 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2021-01-07 16:40



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Du skriver och jag läser gärna. Du skriver bra och det tilltalar mig.
2021-01-08

  helenita VIP
Imponerande!
2021-01-08

  Judas Ekholm VIP
Ååå, i dessa vedervärdiga tider lyckas du få det här molokna pyret att le och imponeras utav bara helvete.

"och mörkret gapar som fågelungar" - vilken fantastisk strof. JAG gapar! Superbt!
2021-01-07

  Lottie Ålhed VIP
Hopp, ängslan och drömlik ödslighet Väcker tankar kring djur,natur,överlevnad..
2021-01-07

  Ulf Carlsson VIP
Hoppfull sång i det rådande mörkret!
2021-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling