Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En ensamseglares avsked

jag hissar segel och lättar ankar
vinden river i kajutans skrov
besättningen lämnas på land
ensamseglare mot nya äventyr
mot välkänd horisont
från ångestens markbundna längtan
med vågornas svall stänkande över relingen
måsarnas lyckoskrik dånande i öronen
och sinnena i ett med naturens krafter
leendet på läpparna får förbipasserande att fundera
vart är hon på väg?




Fri vers (Fri form) av Väsensskild
Läst 72 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-01-07 20:05



Bookmark and Share


  Horace
spännande om ensamsegling
ut på de sju haven eller mot
en annan hamn, för i land
måste man förr eller
senare, men först
jorden runt
2021-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Väsensskild
Väsensskild