Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ingår i "Strindbergiana"


ÅGUST HAR EN PLAN

Spångberg : Det stramar åt kring
det kulturkonservativt trångsynta
litteraturklimatet,med Hedin, Lev-
ertin och Heidenstam som ledande
förgrundsgestalter.

Ågust : Med en röst lik en sågklinga
när dess tänder såga sig igenom trä-
skallar vars röta annars sprida sig,
skall det istället för att rotfylla dem,
inplanteras ett nydanande språk,
där nämnda litterära pajasers pub-
ertitetspoesi brennas på bålet som
skändat poesins ädla mål.

Spångberg : Så Strindberg har
en plan ?

Ågust : Plan.!?
här ska bli fyrverkeri
i helfvetet !



*
Fotnot : Spångberg var tidningsredaktör
som ofta försågs med förslag på artiklar
av Strindberg.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 348 gånger
Publicerad 2021-01-07 20:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP