Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tankar på flykt


när tankarna blir för mycket
gräver sig igenom själen
bortom mitt medvetande
nedanför de begravda känslorna
djupare än vad kontroll kommer

de tar över mitt väsen
tynger mig nedåt i djupet
får mig att implodera
tvingar mig att explodera
utan någon öppen utgång

jag kan inte längre andas
de kväver mig inifrån
skuggar över min vilja
immar igen fönstret till själen
kondenserar till tårar

de vill nå ut till världen
genom skrift eller tal
ett desperat skrik
även om ingen lyssnar
ändå vill bli hörd

genom ett skört skal
ett vackert glädjefyllt leende
målad med precision
en fager mask av porslin
med igentäppta sprickor

de utforskar varje kanal
varje ven och artär
letar förgäves i labyrinten
springer omkring utan skor
får inte väcka mörkret

bankar med all dess kraft
på dörren med gyllene skrift
bönar och ber för utgång
medan mörkret kommer
smygandes bakom hörnet

trots detta är dörren låst
nyckeln har tappats bort
i en forntida nutid
där döda ögonblick lekte
och solen bländade skuggorna




Fri vers (Fri form) av Sandra Frödén VIP
Läst 176 gånger
Publicerad 2021-01-07 20:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sandra Frödén
Sandra Frödén VIP