Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Horn

Bergväggarnas nornor
som ömt vaktar sina ekon
bjuder dig att dricka dessa röster,
en skål vatten ur ett urholkat träd
där natten svalkat sina rötter

du ber om en annan ensamhet
att trösta din ensamhet
du ber om musernas tystnad

och mörkret som stiger
ur ensliga skorstenar, nattljus
som lämnats att vissna
husen som knakande vaknar,
öppnar sig och lystrar




Fri vers av Grävling
Läst 310 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2021-01-07 21:36



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Som att be om tystnad för att tysta budskap ska nå fram. Som att vara ytterst medveten om minsta rörelse. Som att vara på en plats där man kan bli sökt. Som att vara högst medveten om allt som sker. Så hamnar orden hos mig och jag tyckte om den känslan. Tycker om upplägget och det lugna drivet genom dikten. Lite magiskt det här.
2021-01-08

  helenita VIP
Du skriver så otroligt vackert, så djupt!
”där natten svalkat sina rötter”
2021-01-08

  Kungskobran VIP
Fantasieggande så det förslår
Bokmärkes
2021-01-08

  Ulf Carlsson VIP
En heden ton ur en avlägsen bronslur ekar tidlöst för oss i nuet.
2021-01-08

  Judas Ekholm VIP
Makalös vacker naturlyrik med fenomenalt djup. Imponerande.
2021-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling