Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Omtanke beröra ett leende


En dag

En dag i tiden, vår gemensamma dag,
stora män spelar schack i vårt världsliga lag.

Vad kan människan göra för att förändra,
stora, små saker ändra.

Stora rubriker en natt i händelsernas centrum,
några sitter på akutens välbesökta väntrum.

Natten kall, kyligt hård,
några behöver omedelbart själslig vård.

Kylan biter grepp om den ensamme letande en nattasäng,
drömmer om sommar sol i sitt parkhäng.

Vi lever i vår ömtåliga kula,
behövs inte mer än ett felsteg för att livet ska börja strula.

Omtanke, beröra, med ett varmt ögonkast,
balanserar ryggsäcken fylld med annan last.

En dag i tiden.....
JS Örjan




Fri vers av Örjan Noreheim
Läst 84 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-01-07 22:19



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra text som får mig att tänka på VI, istället för du och jag!
2021-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Örjan Noreheim
Örjan Noreheim