Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den du är.

Gryningsljus
Blek hud, trötta ögon
Mörkrets scen som förändras
Morgonridån dras undan
Ur den nattliga ångestens kval
Lever lusten upp åter igen
Ger kraft att våga drömma
Energin att orka en dag till.
Till rytmen av hjärtats slag
Går färden vidare
Dag för dag, minut för minut
Bara nyfikenheten håller lågan flämtande
En tillvaro som plågas av minnena
Sår som läkts, ärr som finns kvar kliande.
Ingenting blev som det var tänkt
Inget i livet kommer gratis.
Ändå.
Steg för steg har blivit ett mantra
Ett stilla sätt att hålla sig vid liv
Att aldrig välkomna döden
Längre än utanför dörren..
Ödet är för länge sedan skrivet
Ristat i benmärgen som ett monument
Förbannelsen över att längta, känna saknad
Det eviga sökandet.
Den stora kärleken lever i ett gammalt hjärta
Ärrat. Trampat och sparkat på.
Men fortfarande ett hjärta av åtrå
Fyllt av känslor, tyngt av drömmen.
"Jag älskar dig", sagt utan krav
För att du ska veta, inte krävas på svar
Ord som innehåller så mycket mer
Mer än bara det köttsliga begäret..
Två själar som är förbundna, sammanfogade
Två liv som är så långt från varandra
En bro, en förbindelse som saknas
En väg som bara kan beredas genom att binda samman det ofrånkomligt gudomliga
Det rena, orörda.
Och som gryningsljuset inger nytt hopp
Ny styrka att leva, att andas
Låt gryningen bli en livgivare
En andningsskapare, en ångestfördrivare.
Låt varje morgon bli ett steg närmare
Ett steg mot big bang.





Fri vers (Fri form) av Nicke Pistol VIP
Läst 96 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-01-08 04:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nicke Pistol
Nicke Pistol VIP