Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

folie à deux





du hade gasmask på dig

där du satt på det kungliga biblioteket

och lyssnade på Händel

och tittade ut
på den stillsamma snön som föll

över staden



du hade gasmask på dig

när ni älskade

i den fuktiga

svavelosande natten

med smälta iskuber
och urdruckna vodkaglas på nattygsbordet



ni hade gasmask på er när ni gifte er framför den
söndervittrade katedralen på landsbygden

och inga gäster var där

och alla liljorna sjöng
kristallvitt
hänförande

där de vajade fram och tillbaka i vinden
i det ödsliga vårlandskapet


och streckkoden på din
arm bar upplysningar

om vem du var

att du bara vara en simpel arbetare

i titaniumgruvan


och streckkoden

på din arm bar upplysningar

om din ålder

hur länge du förväntades leva

med dina subventionerade
genetiska förutsättningar



ett solglittrande azurblått hav

låg framför er där ni satt på uteserveringen

hon med sin citrongula klänning
drack ett glas iskall sangria

när hennes långa röda hår
virvlade i den svala sommarbrisen

du rökte Marlboro light

med din ena hand vilandes
vid hennes ljusa lår


ett azurblått hav låg framför er


ett azurblått hav låg framför er

där ni satt i den

svala sommarbrisen

med era

gasmasker



er



var citronlunden utanför staden en dröm eller

var den verklig..?
















Prosa av Androiden VIP
Läst 125 gånger
Publicerad 2021-01-08 09:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Androiden
Androiden VIP