Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto:AndLou


Vinternsrike

 

Så oändligt sagolikt

i vinterns rike

en sällsam tystnad

i vår vinternatt

ser klara stjärnor

på himlavalvet

ett norrsken blir

till nattens skatt

 

i bister kyla

med varma kläder

en stilla vandring

i vinterskrud

nu stjärnor gnistra

likt tomtebloss

de skänker frid

ett ljusets bud

 

en snötäckt väg

invid skogens rand

ser flingorna falla

så stilla ner

nu drivor bildats

vid vägens kant

jag pulsar fram 

och munnen ler

 

så vacker natt

i Nordens rike

nya vintrar kommer

och vintrar går

nu kylan biter

och kinden rodnar

hör skaren knarra

där jag står

 

spår som leder

ut över isen

där på avstånd

syns en siluett

nu natten bryts

och dagen gryr

denna vinterdag

blir mitt porträtt

 

Copyright © AndLou

 

 

 




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-01-08 10:18



Bookmark and Share


  ULJO
Så kolossalt värdefull denna text
2021-01-09

  alicja lappalainen VIP
EN VACKER LOVSÅNG TILL VINTERN
2021-01-08

  Sparvögat VIP
Så vackert du här målar vinterns skönhet i underbara ord...
Sagolikt foto
2021-01-08

  Kungskobran VIP
Vintern med mycket snö är skön och avkopplande på något vis.
Fint fångat av dig
2021-01-08
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP