Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvinna med vitt flagg



Den unga kvinnan
stod på barrikaderna
och viftade frenetiskt
med vit flagga


Blev obarmhärtigt
nedkallad från sitt podium
anklagad för att ge
uppgivenhetssignal


Ingen kunde veta
hennes färgskalemönster
svart vittnade ju om
ond bråd död


Grått innebar dunkel
utan direkta svar
Rött och grönt var
ett enda blurr


Men hennes deltagande
sågs som ett måste
därför tillgrep hon det
enda till buds stående




Fri vers (Prosapoesi) av BenGust VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-01-08 11:47



Bookmark and Share


  Hon kallar sig poet VIP
En spännande text som andas....andemening och mer....
Jag gillade titeln...och började läsa...därefter. Nåt med den...
2021-01-08

    Lena Staaf VIP
Ja, vad ville hon? Om hon stod på barrikaderna så var det väl en slags strid? Ville hon avblåsa striden? För egen del eller för allas? Får många funderingar här.
2021-01-08

  Elinor Sörensson VIP
En intressant text som för mina
tankar till ord och symboler. Hur
de kan misstolkas för att alla inte
har samma referensram. Eller för
att den som använder dem har ett
"eget språk" som andra personer
lätt missförstår.
Bra skrivet.
2021-01-08

  Solstrale VIP
Genomskinligt vitt speglat, nakenheten, grånade åldrad erfarenhet, demokratin nedmonteras, inflytande vrakved tänder gyllene lågor, dvs läsarjaget känner sig speglat i färgprakten... Ge aldrig upp!
2021-01-08
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP