Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tystnad under ytan


jag dyker bestämt ner
havet omsluter min kropp
vågorna skapar ett rytmiskt gungande
tystnaden är öronbedövande
ensamheten är självläkande
sjögräs slingrar sig runt mina ben
huden är knottrig av köld
sinnena är skärpta
ögonen ser en ny värld
som ger klarhet i ovanvärldens kaos
”Du kan inte stanna här”
dånar havet som svar




Fri vers (Fri form) av Väsensskild
Läst 83 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-01-08 17:59



Bookmark and Share


  Horace
du hälsade på havet
och havet värnade dig

vänligt bestämt

äntligen förstod både
havet och simmaren
varandra, det urtida
i havet och det sublima
möttes i simmaren
i omsorg om detta
urhavets barn med
solen...fick leka säl

men bara en stund
2021-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Väsensskild
Väsensskild