Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Simma är att rimma

Det är lättare att rimma

om man lärt sig simma.

Man måste kunna flyta

med ord som på en yta.

Och att trampa vatten

är som poesi i natten.

Det är så lätt att sjunka

i sina känslor drunkna.

Alla tankarna i sängen

är som i simbassängen.

Vattenstänk från andra,

ger tankarna att klandra.

I mörkret dem framstår

som kallsupar med klor.

Det är svårt att visa opp

sin poesi och sin kropp!




Bunden vers (Rim) av Camilla Heinonen VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-01-08 18:56



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
En del människor skriver så spännande texter. Tron dock på att skapande eller sådana där 'nödvändiga arbeten' som upprätthåller en civilisation, det är inte beroende av om människan kan rida, simma eller klättra i berg, märkligt nog. Fast det är klar, en undran kan ju vara som följer. Att ge sig ut och jogga i spåret, ger det samma lust och vana som att syssla med övningen mentalt? Författare, som skriver fiktiva romaner, de brukar ju inte skaffa sig sina erfarenheter genom att själva begå mord, vara med i andra världskriget eller rida med Djingis Khan, utan syssla med en smula källforskning på litet olika sätt. Så på frågan om 'det kan ge' en hyfsad känsla av 'att ha gjort det', om upplevelsen är mera mental än 'självupplevd', den får kanske författaren mera tänka sig, än veta så mycket om. Att skapa är kul, även om det som sagt, ligger en hel del arbete bakom, så är ju det 'av eget val' ofta. Fast en del människor vill nog kunna hävda att vad ett arbete än består i så blir det rutin och kan kännas som att befinna sig i slaveri stundom. Som en sorts mani eller utslag av tvångstankar.
2021-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Camilla Heinonen
Camilla Heinonen VIP