Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En sekund av evigheten

Livet är som ett eko
ropen över dalar
väntan på någon
i övergivna väntsalar
böner om längtan
och svåruttalade ord
det som blir kvar
efter lämnade bord

Livet är som en misär
som ett hav utan vatten
bara att vara människa
passerade genom natten
stjärnskott i universum
en evighetens sekund
de vildaste av orkaner
till dess allra sista blund

Livet är som en påse
fylld med smaker
söta och illaluktande
massor av saker
ett rum för kärlek
för att leva och bo
ett syrerikt sådant
för en själslig ro

Livet är som ett casino
en jakt efter pengar
det ständiga sökandet
efter kärlekens sängar
snurrande karuseller
utan lugn och harmoni
girigheter utan empati
när vi passerar förbi

Livet är som en järnväg
ett tåg på ett spår
en färd på nytjärat trä
i rallarrosor spår
hårt mot ytorna
ett spett mot en sten
minnesrika bilder
vid stjärnljusens sken

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 281 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-01-22 07:06



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Livet oss danar
väg banar inget
kan vi ta med
när vi går men
god idé vi fått
när vi här gått
dela med den blott
så kan du efteråt
även göra nå´t...
2021-01-23

  överlevaren VIP
Livets bana i olika riktningar och plattform...
2021-01-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra skrivet om det liv vi har, gott som ont i livets alla sidor.
2021-01-22

  Yrre VIP
livet är kort sgt, allt. Bra rim!
2021-01-22

  AiA Maria den fria


”botten och toppen”
skapar livets ögonblick


Tack!
2021-01-22

  Öknens Ros VIP
Bra beskrivet om livet och dess olika sidor.
2021-01-22

    Lena Staaf VIP
Livet som en sekund eller en evighet. Så fint!
2021-01-22

  Feliaxel VIP
Livets alla sidor väl beskrivet
2021-01-22

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om livet, både det positiva och det negativa!
2021-01-22

  Maria Sundelin VIP
Livet är
På gott och ont
2021-01-22
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO