Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snälla ögon

Du höll om hårt och jag kände ditt hjärta
Ett hjärta jag då inte visste bar sådan svärta

Dina ögon är väldigt snälla och varma, sa du om mig
Ändå var dom inte tillräckligt för att värma dig

Tänker du ibland på om dessa ögon nu värmer någon annan?
Rätt och fel består av varannan

Ställena du höll min hand
Är numera ingemansland

Låtarna vi lyssnade på när vi tänkte på varandra och såg ut över husfasader
Står ospelade och kvar ekar tomma rader

Dina ögon var dom jag ville förlora mig själv i om fyrtio år
Nu är jag sedan länge utan dig och tiden bara går

Vill du ses en sista gång? frågade du på tomma grunder
Jag svarade nej eftersom mitt hjärta redan gått under

Om jag träffat dig den sista gången, vad hade då hänt?
Det spelar ingen roll tänker jag då du allting redan bränt

Du sa rätt person vid fel tillfälle
Som om själen någonsin är vid ett rätt ställe

När rätt tillfälle kommit du dig fått veta
Är det då efter mig du kommer att leta?




Bunden vers (Rim) av Citrin
Läst 160 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-01-09 14:32



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En ljuvlig kärleksballad som jag gärna vill ta till mig av. Det är tydligt, precis som för mig, att vi alla får uppleva den förintande kärleken - åtminstone en gång i livet.

Ska jag gratulera Dej? Absolut!
2021-01-19

  angela Täubert fd Jansson VIP
Stor igenkänningsfaktor.
2021-01-17

  Örjan Noreheim
Varm och berörande dikt. Fint skriven på rim. Ögonen som speglar inre känslor. Jättefin. Mitt beröm.
JS Örjan
2021-01-10

  Nils-Robert
Smärtsamma rader om någon man mist
2021-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Citrin