Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DU, JANUARI

En vinter till. Hur många återstår?
Onödig känns du, januari månad!
Du gör mig mera gammal, trött och grånad.
Du spiller av min tid som återstår.

Den tid, som jag har kvar, vill jag ha vår!
Jag vill ha ljus och rymd och himlens blånad.
Du, dumma januari, gör mig rånad
på över tretti dagar varje år.

Å andra sidan bleve jag förvånad
om inte dig jag nästa vinter får
beklaga att du åter framme står.

Måhända är du, januari, hånad
i onödan? Du kanske blott är lånad
att hindra att mitt liv för snabbt förgår.











Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-01-10 09:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP