Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ingår i "Strindbergiana"


EN MORGONRUTIN I BLÅ TORNET

Ågust : Har Fanny förberett
mitt skrifbord inför dagens
arbete ?

Fanny : O ! ja, herr Strindberg,
sanddosa intill skrifschautullet,
gåspenna utbytt mot Örn,
bläckhornet påfyllt, pulpet med
extra stålstiftpenna för stylografi,
ett tusen handgjorda ark Lessebo
utan ojämnheter och brutna
hörn, bordslampa putsad,
med Opium tinctureflaskan intill,
böckerna på Strindbergs lista
sprättade,trettio bref aflämnade,
Dagens nyheter ligga framför
uppå skrifbordsunderlägget.

Ågust : Så ! då återstår spenna
fast mig vid galären som den slaf
Bonnier gjort mig vid.

*




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 300 gånger
Publicerad 2021-01-09 22:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP