Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


blev till historier


Händelser


Kommer du ihåg

när vi som 6-åringar
letade efter en knapp
som en kille i ettan (vi var kära i)
tappade
på vägen hem från skolan

känslan av spänning

Att vi hittade den
och förvarade den på en hylla
i stenväggen på vår koja

känslan av vördnad

Minns du
när vi åkte upp
till Värmland för att åka skidor
nyårshelgen -77

det var 32° kallt
så alla liftar var stängda

känslan av maktlöshet

Istället satt vi inne i stugan
och åt vår medhavda mat
hela helgen

känslan av anpassning

Eller när jag körde bil
rakt in i en snövall
på påskaftonsnatten -79

känslan av övermod

och blev bortbogserad
med traktor
av kompisens bror

känslan av tacksamhet

Alla dessa händelser
som nu har blivit
historier

att berätta för mina barn





Fri vers av stormengudrun VIP
Läst 129 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-01-10 12:58



Bookmark and Share


  Nils-Robert
Härlig text
2021-01-10
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP