Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Återigen... Du... del 4

Hon
Som blev mamma till din dotter
Ville inte att du skulle få träffa dottern

Hon blev min vän när jag flyttade hem
Till barndomslandet
Ett par år innan...

Vi hade grabbar i samma ålder
Vi gick på badhuset ihop
Vi fikade ihop
Hon hade tre grabbar
Jag hade två

Hon ville att ni skulle bo ihop
Det ville inte du

Hon startade en vårdnadstvist
Hon ville att jag skulle vittna
Att du var våldsam
Och jag sa nej!
Vad tänkte hon?

Du var envis
Du gav inte upp

Du och din mor gick dit
Flickan måste få träffa sin farmor

Det berättade du för mig
Under de timmar
Vi pratade i telefon
På nätter
Dagar
Under en tid

Jag hade ju åter flyttat
Jag var ensamstående mamma
Tre grabbar
Tog all min kraft
Och all min kärlek
Hur skulle jag kunna
Träffa Dig?

Vi bröt kontakten

Jag såg dig
Två gånger på håll
När jag var hemma på besök
Du såg mig inte

En period
Besökte jag ofta skolan du jobbade på
Jag hade kurser där
Men i en helt annan del av området
Letade upp ditt postfack
Tittade på ditt namn
Tänkte att jag skulle lämna ett meddelande
Men det gjorde jag aldrig
Var rädd att du skulle dyka upp

Lika stark var min önskan
Att Du plötsligt skulle stå där

Sen gick det 10 år...




Fri vers av Gunsan
Läst 135 gånger
Publicerad 2021-01-10 06:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunsan
Gunsan