Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Återigen... Du... sista delen

Långt senare
Många år sedan det fanns ett kort Vi
Blev vi vänner på Facebook

Vi gillade varandras bilder
En ny hund
En fiskefångst
Mitt hus

Mitt arv som var ett hus
En gård
Min pappas barndom
Även min

En gång åkte jag dit
Hade lånat din bil
Hjälpte min pappa med något
Det var långt innan arvet

En annan gång lånade jag din bil
För att åka 40 mil
I snörök och mörker
Jag krockade nästan med en älg

En gång var det nära att du krockade
Med en långtradare
Vi hade åkt med varsin bil
I en korsning skulle du åka rakt
Jag svängde till höger
Såg i ögonvrån
Att du tvärvände
Och långtradaren tutade
Körde för fort
Det var så nära

När vi blev vänner på Facebook
Många år senare
Var jag i en relation
Som inte var sund

Efter 5 år bröt jag
Den mannen blev galen
På många sätt

Du ringer mig en sen kväll
Din fru hade fått brev
Handskrivna
Den galne mannen hade skrivit
För hand
Till din fru
Om oss

Att vi träffades i smyg
Beskrev i detalj allt vi gjort
Han hade hittat dig på Facebook
Han hade hittat din fru på Facebook
Han hade hittat hennes namn och adress
Och skrivit ett brev med så mycket galenskap

Jag bad dig skicka breven till mig
Den galne mannen hade hotat mig
Jag hade anmält till polisen
Breven kunde vara bevis

Den galne mannen slutade dricka
Han slutade vara galen
Men han gjorde det möjligt för mig
Att få höra din röst

Och jag hörde att du var orolig
För mig...




Fri vers av Gunsan
Läst 135 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-01-10 06:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunsan
Gunsan