Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kluven

Det talas så mycket om hybrider
bland människor, djur, med mera.
De har nog funnits i alla tider,
därom kan man fantisera.

Det är svårt att gå in på detaljer
och jag är alls ingen expert.
Det kan rent av leda till bataljer,
man riskerar att sågas tvärt.

Det får mig mig till att byta objekt,
– vad nu det skulle tjäna till.
Jo, men det kan få en annan effekt,
som att tycka just som jag vill.

Nu tycker du säkert att jag svamlar,
och om det är vi överens.
Det blir så här när man bara famlar,
ger prov på ynkryggens tendens.

Min slutsats får bli, och den står jag för,
är dock att jag som individ
också gör sån’t som inte andra gör
och därför är en slags hybrid.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 102 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-01-10 10:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström