Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


ORANGUTANG ÅKER I KOLLEKTIVTRAFIKEN I FRAMTIDEN

 

orangutangen gjorde sig iordning

för att gå till jobbet, kammade sig

speglade sig och tuggade på nejlika

orangutangen ville ha god andedräkt

 

på väg på tåget köpte han ett lypsyl

släntrade glatt ut från Pressbyrån ...

på tåget var det ingen som märktet

att en orangutang satt bredvid dem

 

människornas ansikten såg bara ned

de hade slutat kunna se upp ni förstår

sedan hundra år tittade de ned i mobilen

så orangutanger åkte allt oftare tåg nu mer

 

orangutangen skulle till sitt jobb på zoo

men hade en egen lägenhet utanför stan

och idag skulle han kyssa sin trolovade

för första gången efter år av uppvaktning

 

detta kan vara en framtida sanning eller?

ja - orangutanger som åker till jobbet en dag

genom stadens olika vägar minsann vardag

ja en del människor idag aplika syns ju vara

en orangutang eller två utgör nog ingen fara

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 231 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-01-10 15:14



Bookmark and Share


  Maria Sundelin VIP
Ja vem vet hur det kommer bli
2021-01-10

    Lena Staaf VIP
Kul vinkling med allvar. Vem räds orangutanger? Det borde vi inte göra. Det är intelligenta djur.
2021-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP