Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gammal elefant



Jag är en av de äldre
elefanterna

idag klädd i röd hatt
och högskaftade stövlar

i sakta mak på väg
ut ur alla bilder...

vänder mig om
smeker barn
och barnbarn
med hopp i blick

min blick
som inte ens kan se månen
som en enda satellit
utan jag ser flera lager...

driver ord
ur blod
ur blommor
trädgårdar

men också fula
ignoranta
orättvisa
trynen

våld
rumlar runt
med panik
i mörkret

nu blossar lyktor upp
de synes oss naiva
men de är otaliga
de växer till kluster

färger
värmer
glöder
inspirerar

drick läkedom
och mod
levandets gåva
att idag förvalta

länk för länk
tänk för tänk
tillsammans
blir vi starka

rebelliska
ifrågasättare
av systemens
ordning

vad sätt att leva
passar
vars och ens talang
- vad är bäst

vad hörs rätt
för ditt gehör

vad är sant
vad känns bra

med frågor
positionerar jag mig

en gammal elefant
håller för en dans till

var är du
just nu?





Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 532 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-01-10 18:13



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mästerligt skriven!
2021-01-18

  Anya VIP
Åhh så fint och levande. Mycket fint om elefanten med röd hatt och stövlar. Ler när jag läser din text. Så varm ton. Tack för att du delar med dig.
2021-01-14

  ULJO
Likt elefantens klokhet dansar dina ord här på skärmen. Fint. Jag älskar elefanter.
2021-01-13

  AiA Maria den fria


Wow!

Älskar denna- ditt du-rebell elefant!

Kärlekens rebeller -I like:)

Tack!
2021-01-13

  lila fjäderblomman VIP
Jag älskar elefanter! Kloka elefant-reflektioner! Jag är nog den elefant som går sist- kan hålla min egen takt och göra små utflykter utanför flocken. :)
2021-01-12

  helenita VIP
Älskade elefant. Klokt reflekterat!
2021-01-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Många visdomsord att ta till sig i ditt ordflöde! Säger en elefant till en annan:)
2021-01-11

  Respons VIP
En dikt som andas erfarenhet och nyfikenhet på livet.
2021-01-11

  Marita Ohlquist VIP
Elefanter är kloka djur
som med hjälp av tidigare erfarenheter
tar sig fram i vår natur!


2021-01-11

    Lena Staaf VIP
Det finns en trygghet med gamla elefanter, särskilt om de har röd hatt och högskaftade stövlar. De gamla elefanterna kan se det vackra samtidigt som de trumpetar mot det onda. Jag sällar mig till din elefantflock och tillsammans kan vi nog uträtta en hel del.
2021-01-11

  Solstrale VIP
Frågor är bra!
Livet måste då och då ifrågasättas!
Ditt ljusa hopp, liksom du hoppar med kraft, i kärlek förnimmer du livets ljusa hopp! Dina rader beskriver visdom, "den gamle elefanten" glömmer aldrig, en god symboliks bild du valde, passar utmärkt!
2021-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP