Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kalkstensstränder

Det finns stigar sköljda av regn
där barnen bär paraplyer av pestskråp,
deras röster ett bakgrundsbrus
av tysta fjädrar som faller –
de samlar dem i sina korgar

det finns tornseglarflockar, de många
vingarna som skär genom dimman
och kvällsprocessionerna,
alla drömmare och drömda
– det finns så många ord

bakom varje ord, så mycket dikt
utanför dikten – det finns
kejsarträdets ludna blad omkring oss
och murarnas skrovliga stadga;
det finns en outsäglig ö vid nattens mitt




Fri vers av Grävling
Läst 209 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2021-01-10 18:44



Bookmark and Share


  helenita VIP
”bakom varje ord, så mycket dikt”
o ja!
2021-01-11

  Nanna X
Gillar hur du upprepar "det finns", man vågar nästan tro att något är verkligt ; )
2021-01-10

  Magdalena Eriksson VIP
så fint som just ludna blad från kejsarträd
2021-01-10

  Androiden VIP
tack för en fin dikt att läsa den här mörka januarikvällen.
2021-01-10

  Ulf Carlsson VIP
Den outsägliga ön utanför dikten - det är den vi söker utsäga med våra ord.
2021-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling