Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glad att jag vaknar

Glad att jag vaknar…
Av G. W

En hjärna full av romantik
som en film som aldrig startar
som en skiva utan musik
och nått elektriskt som saknas
kontakten räckte inte hit
men han är glad att han vaknar…

friheten förlorar
friheten vinner..
Han måste känna nått..
som brinner
annars kan det va,
Tänka så,
är inte alltid bra..
Men han kan inte ta
Bara för att ha..

Inga förgyllda emaljer
på ens finger
Inga medaljer,
inga bröllops minnen
Inga kaskader av ris
Inga kyrkklockor som ringer
Det är frihetens pris
Inga barn som springer..
Ingen burkar på en Chevrolet
Men han fortsätter att be

Tiden går, klockor slår
Men dagarna blir längre
Drömmarna består
Och lägenheten trängre
Fler skivor, böcker, dvd,
någon kallar det för tröst
Men det är inte det det e '
Det är sällskap och hobby
för en stormig höst..

Ibland som en varg på flykt
för flockar skapar hinder..
Ibland är ensamhet något tryggt
Ibland borde han ha Tinder

Han går sina egna gator
men han letar efter hand
hans hjärna är en dator
som minns för mycket ibland
en trasig generator..
som behöver ett band...

- Vill du inte ha mig
tills döden skiljer oss åt
så är jag ingen natt för dig..
jag vill bara dela dina skratt och din gråt, om du aldrig lämnar mig…

dom säger man inte kan veta
hur länge kärleken blir kvar
det är bara nått för poeter
nått romantiskt, som någon sa
jag tror dom ljuger
varför ska man annars säga ja

En hjärna full av romantik
som en film man ser igen
som tårar på repeat
man blir bara en vän..

Dom säger man borde hugga
Dom säger man borde ta
Jag har gjort det förr
Det gick inget bra..
Dom säger så mycket
Mest bakom rygg
Men jag skiter i sånt
För jag känner mig trygg

Det finns något som man saknar
men jag har aldrig jagat
men jag är glad att jag vaknar…
Och glad för alla dagar...

Han tänker ta sig tillbaka
Han tänker nytt, han tänker bra
En dag så ska han vakna
Men nån som vill ha..

Vissa tror på kärlek
Det finns såna människor än
Andra har gett upp, för länge sen
Någon han är nöjd ändå,
om bara Solen skiner
och Himlen är blå,
Men när vinter vinden viner
Hör han tiden gå..

Han är varken ledsen eller glad
En blandning av November och April
Men han vet vad han vill ha
Och att hans hjärta räcker till

- Vill du inte ha mig
tills döden skiljer oss åt
så är jag ingen natt för dig..
jag vill bara dela dina skratt och din gråt, om du aldrig lämnar mig…

dom säger man inte kan veta
hur länge kärleken blir kvar
det är bara nått för poeter
nått romantiskt, som någon sa
jag tror dom ljuger
varför ska man annars säga ja..




Bunden vers av Gidde
Läst 123 gånger
Publicerad 2021-01-11 01:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gidde
Gidde