Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

USA? SVERIGE?

Jag ser

ser ni

Jag ber

förstår ni

 

Alla skyller på nåt

alla skyller på nån

Ondskan reser sig på nytt

med paradisets orm

 

Vi hör 

det vi vill höra

Kompromissa som sig bör

är något vi ej vill göra

 

Alla vill sig själva sko

alla vill bättre bo

Vi använder rovdjurets klo

i mänsklig empati finner vi ingen ro

 

Vi ser faror

till och med i Gud och Gu vet va

Vi ser snaror

i godhet och att vara bra

 

Vi är utnyttjade

om något är dåligt för oss

Vi vill inte bevattna

sånt som är bra för andra än oss

 

Politiker eller ej

det spelar ingen roll

Sverige eller ej

det spelar ingen roll

 

Det som händer där

händer här

Men vi ser inte det där

förrän det i oss själva skär

 

Det som passar oss

är alltid rätt

Det som inte passar oss 

är aldrig rätt

 

Gud gråter

och vi vägrar förstå

Jesus vill att han förlåter

ska Sodom och Gomorra bestå

 

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-01-11 01:14



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
"Så älskade Gud världen att Han utgav sin ende son att var och en som tror på Honom ska få evigt liv". Johannes 3:16
2021-01-15

  Larz Gustafsson VIP
Nej, Sodom och Gomorra bestod inte.
Det kommer heller inte det babyloniserade och imperialistiska USA att göra.

2021-01-11
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP