Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skallig och blekfet.

Står framför badrumsspegeln
Måndag morgon
Trött som fan.
Blekfet och gubbpluffsig
Skallig och gråhårig
Vad var det som hände?
Jag vill hävda livet
Men jag vet ju inuti
Det var bara min brist på liv..
Som tog mig hit.
Vem är jag nu?
En varg?
Som letar sin flock?
Eller är jag så patetisk?
Att jag tror mig passa in?
Att också jag kan höra hit.?

Nej, jag hör inte hit
Inte heller till
Jag är en idiot.
Lämna mig ifred
Du fattar noll
Jag är bara en letal idiot..

Och ute faller snön
-8 grader celsius
Mörkt så in i graven.
Pulverkaffe och snus
Ett djupt andetag
Och vart sjutton ska jag ta vägen nu?
Kanske inte livet
Passade för mig?
Eller jag inte för livet?
Jag fattar ingenting
Vill inte förstå längre
Det räcker nu med terrorn i huvudet.




Fri vers (Fri form) av Nicke Pistol VIP
Läst 105 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-01-11 08:40



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Du ger mig reflektionen, den om hur människan, också kan känna, som jag vägrar eller stretar emot... Igenkänning även om jag då letar fel på mig som kvinna vilket är antalet fler märkliga förvecklingar med det, som ens tanke rymmer... Lite utrotningshotad är ju känslan nu mer att känna sig räcka till, eller vara god nog, till trots förvägran att ge efter, skriver vi dock även om mörka tankar eller klär dem i poesins förvandlande osynlighetsmanteln, eller via skeden som mättar hunger...
2021-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Nicke Pistol
Nicke Pistol VIP