Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Minne från mitt jobb på Lekis


Valet av sten belyste barnets verklighet

 

 

 

 

 

I början på terminen
var vi på stranden

barnen plockade stenar 

en efter en visade sina val

bland många blanka och släta
var en glanslös och ojämn

-Varför valde du den?
frågade jag

-Den behöver någon som håller om den!

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2021-01-11 10:26



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Vackert fångat
2021-01-18

    Peter Söderqvist
Så fina tankar som du återger här. Tack.
2021-01-15

  Solweig Jansson VIP
Underbara barn - fint och tänkvärt minne !

2021-01-14

  Eva Helene VIP
Så vackert och värmande!
2021-01-14

  Ezmeralda VIP
Ja så fint, alla behöver någon som håller om och tröstar.
2021-01-13

  AiA Maria den fria

Underbart
befriande
öppet hjärta


Tack!
2021-01-13

  lila fjäderblomman VIP
Åh... så fint! Barn lär oss ofta det som vi glömt bort. En ädelsten med andra ord!
2021-01-12

  Kajan VIP
Tycker om den överraskande vändningen, och som jag tolkar, öppna blicken hos barnet.
2021-01-12

    Lena Staaf VIP
Väldigt fint! Ett barn som ser det vi alla borde se: Den som är svår att älska är den som kan vara mest behövd att älska.
2021-01-12

  M.Eta
Barn är så snusförnuftiga! Fint!
2021-01-12

  ULJO
Fint fångat
2021-01-12

  Margit Grell
En tidig insikt. Fin läsning!
2021-01-11

  Kristian Ekman
Fint minne.
Klokt barn.
2021-01-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Ömsint tanke hos barnet och att du delgavs den är ett stort förtroende. Man kan ana bakgrunden till svaret.
2021-01-11

  Respons VIP
Fint fångad ögonblicksbild av det empatiska barnet!
2021-01-11

  Niliboy
Så fint å omtänksamma barn!
2021-01-11

  Olof Lagerhorn VIP
Tänkvärda ord om att se
och tolka livets mångfald.
2021-01-11

  Blomma-Stjärna VIP
Tycker mycket om din blick för livet - påminner mig om en bok jag inte minns titeln på, som handlade om ett naturfolk där var det självklart att man (shamanen - shamankvinnan) kunde se (spå) en människa genom dess val av sten!
2021-01-11

  Sparvögat VIP
Ett barns önskan i stenens svar...
Så fina ord!
2021-01-11

  Maria Sundelin VIP
Väldigt träffande
Kramar
2021-01-11

  överlevaren VIP
Ja vi formas av livet....
En mycket fin text!
2021-01-11

  Solstrale VIP
Ja det var ödmjukt kramade ord du skänkte oss, som en fin sten i fickan, du oss visar! Tack!
2021-01-11

  Öknens Ros VIP
Varma ord från barnamun.
2021-01-11

  bibbi ahrnstedt
Så fint fångat
2021-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP