Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skam/Själens Mörka Natt

Vad gör man för att gömma
det man helst vill glömma?
Den skam som tär
och äter upp mig här
Hur slutar man sig döma?

Vad ska en människa göra
för att hindras att förgöra
sig själv för gott
pga andras brott.
Sådana inget kan gottgöra.

Hon upphör helt att existera
Flyr in i själens mörka natt...
Där ångest fritt kan rumstera
Smärtan applådera skadeglatt.

Vem finns när livet rasar?
Andra hellre sig förfasar
för saker som
de inte visste om
eller helt illvilligt kalasar.

På en skam
som bara är plågsam
Vem finns när hela livet rasar?

Som om man inte existerar
Flyr in i själens mörka natt...
Där bara ångesten rumsterar
Smärtan applåderar skadeglatt.

Så ont en människa kan göra.
En annan fullkomligt förgöra
Ge en skam
som alltid kommer fram.
En skam som ingen kan gottgöra.




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Camilla Heinonen VIP
Läst 75 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-01-11 10:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Camilla Heinonen
Camilla Heinonen VIP