Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Detta har hänt!

En man handlar i shop, precis innan den stängde!
Köpman hade brått varorna på disken slängde...
Väl hemma han såg
för mycket tillbaka i hans börs låg...

Nästa dag där igen och sa att han fått
fel tillbaka sist, köpmannen sa,
det skulle du sagt till om igår
nu går det ej an, ett så´nt försök
han alltid direkt förträngde!

Detta var i mitten av 1900-talet...
Han han hade betalt med en
50-lapp, fått tillbaka på
en hundra kronors sedel...

Då betalade mina föräldrar 50 kr
för sin lägenhet i hyra... Så hundra
kronor på den tiden var mycket pengar...






Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 133 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-01-11 22:25



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ja ibland växlar eller kopplar man fel... Har hänt att jag då postkontoret var sär man betalade räkningarna, fick jag tillbaka dubbelt mot vad jag skulle betalt... Sade till honom direkt, han hämtade sin chef och det blev pinsamt... Hon såg ju felet och tackade mig otroligt mycket! Sedan sade chefen till sin anställde - du kan gå hem och ta en veckas semester! Sedan tänkte jag vad dumt av mig, jag hade varit femton tusen rikare om jag inget sagt... Men man vill göra rätt!
2021-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt