Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Verkligheten är farlig och Skottland är farligt. Kanske särskilt en stad som Edinburgh, där det spelas säckpipa så det står härliga till. De har även ett årligt firande med musikkårer från när till fjärran kommande evenemang i slottsmiljö.


Förklarade ord 2021 01 12






Skotträdd
-
betyder i det här fallet en rädsla för människor
bosatta i Skottland. Exempelvis Chan Connery,
som på film har gjort en del framträdanden.
'Mannen som ville bli kung' är en film att gilla.

Den har glimten i ögat och så finns i den hans
kompis som spelas av Michael Caine. Det är en
prestation att vara med i en filmatisering av en
bok skriven av Rudyard Kipling, du vet han med
Djungelboken...




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 147 gånger
Publicerad 2021-01-12 02:00



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Herrn tycks ha lyssnat en del på gruppen 'The Beatles'. Det bör ha fått vilken lärare som helst att kunna börja hoppa och dansa som i sådana där karikatyrer på vilda wästern, där någon avlossar sin revolver och 'hjälten' dansar för att slippa få hål i skorna.
Själv har jag inte gått någon skrivarkurs. Bara första informationen om eländet.
Däremot har jag läst några tusen böcker, sett över tusen filmer, sett pjäser och så själv skrivit cirka 60.000 texter... varav en del råkat hitta in här på sidan.
2021-01-12

  Algotezza VIP
K Jag gick en kurs i Creative Writing för ca tio år sedan. Som övning skrev jag denna sonett som min lärare starkt ogillade.

A Winding Box of Words in his own Write

When older, so much older than before,
I offered help to friends with unpaid bills,
but now these magic tours are gone for sure.
I hope to find a hole my soul could fill.

But please don’t look at all the lonely people,
while living in a yellow submarine!
Like Mister Kipling they’re about to kiple.
– Hey, what the hell’s he doing in this scene?

I never met a man today, oh boy,
that knew how many tracks there really were
on the album that I always will enjoy,
though Lucy’s diamonds are annoying her.

As favorite rhythmic insects I’ve got John
– his serious madness always turns me on!

Ha en dunderbar ag!



2021-01-12
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP