Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Öronmärkt

När du sjunkit ihop av förtvivlan
som en pyspunka av vassa stenar
försöker jag säga några ord
men de glider bort och blir upplösta
och dina läppar torkar som höstlöv.

Först när jag öppnar mina öron
strilar regnet från dina ögon
lyfts dina axlar
och nya friska löv vecklar ut sig
från dina läppar.





Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2021-01-12 18:00



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
vackert om att lyssna och ge plats för känslor.
2021-01-18

  Anya VIP
En mycket vacker text med snyggt språk. Att kunna lyssna är en gåva.
Tycker om hur du jobbar med metaforer och liknelser.
2021-01-14

  Briza media
Väl förmedlat om den viktiga konsten att lyssna. En hoppfull text om ett bra möte.
2021-01-14

    Elisabeth Nilsson VIP
Att lyssna är nog bland det viktigaste en människa kan göra. Det är en svår konst, inte alla förunnat att kunna. Mycket bra och tänkvärt diktat med en superb rubrik!
2021-01-13

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om lyssnandets magiska inverkan!
2021-01-13

  Lottie Ålhed VIP
Lyssnandets konst .Ibland är det det som ska till för att nå fram. Fint skildrat här.
2021-01-13

  Öknens Ros VIP
Att lyssna är en viktig del av kommunikationen.
2021-01-13

  Cikoria Blå VIP
En tydlig bild. Så kan det verkligen vara.
2021-01-13

  BenGust VIP

Att säga några ordklichéer och en klapp på axeln hjälper föga. Men lyssnandet inåt släpper ut saltet och tårarna från den andre.
2021-01-12

  Niliboy
Vackert skaldat!
2021-01-12

  Ulf Carlsson VIP
Känsliga strofer om vikten av att lyssna.
("Pyspunka" stör stämningen lite).
2021-01-12

  Kajan VIP
Att bli sedd och lyssnad på kan väcka till liv tänker jag, och förlösa det som behöver komma ut. En högst originell dikt, som får mig att fundera, dessutom bra titel.
2021-01-12

  Sparvögat VIP
Någon som lyssnar på orden som söker sig ut är viktigt för själen ...

2021-01-12

  Solstrale VIP
Att se, att ge och att fånga upp, försäkra sig om att den andre känner sig väl emottagen tolkar jag detta som... Då öppnas dörrar som varit stängda... Tårar faller även av ilska, besvikelse eller frustration...
2021-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP