Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag har fönstershoppat mycket i mina dar

 

Alla gånger man gått längs Strandvägen
promenadrundan nedanför Domkyrkan
och centrum vi hade
i den lilla staden och
fönstershoppat i Secondhand-butikernas
skyltfönster

 

 

Med faster, kusin eller ibland
mamma, farmor, eller lillebror

 


Pekat på muggar, husgeråd
elektronik, böcker, keramik
stolar, möbler, hyllor, trälådor
och mattor

 

 

och då och då hade vi en tävling om
att vi skulle gissa priset
På vad dom tog för den och den grejen
12-korgar hade roligast fönster
eftersom det fanns två stora fönster och
ett på gaveln

 

så två gissade och en höll utkik
och sa den riktiga summan
som stod på den lilla klisterlappen

 

 

Jag undrar ibland
Vad vi egentligen kom över för föremål?
i vilka händer alla sakerna...egentligen varit
och deras

 

 

affektionsvärde...




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 151 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-01-12 22:30



Bookmark and Share


  Yrre VIP
fina minnen räcker inga pengar till!
2021-01-15

  Kungskobran VIP
Måste testa det någon gång
2021-01-14

  BenGust VIP
Ja, känslopjunksvärdet är ofta det mest gångbara oavsett pris. Kul tävling låter det som.
2021-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP