Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vad det där vita som syns flyta i vattnet? Ja, det kan en ju undra. Såg jag det då jag tog bilden? Tänk om det är överdelen av ett fartyg som sjönk i natt och som 'inte en kotte' saknade, eftersom de kan ha trott att det 'flutit ut till havs'...


Hur går det till?





Hur kan någon få för sig att dela ut fredspriset,
när själva freden lyser med sin frånvaro?

Priset borde ju istället vara 'försök till en lösning',
trevande försök och så misslyckas en del gånger på vägen.

'Försök till fred' vore ett bättre namn på priset.
Annars kunde det väl dela ut medaljer till
'förlorarna' i loppet?

På hundra meter häck,
försökte tre människor att 'komma först',
bara att det fick stanna vid just försök till...

Varför finns det inga pris att dela ut till
'de om inte kom först'?

De deltog och försökte uppenbarligen.
Att en del människor inte kunnat hämta
fredspriset beror nog främst på att de

A. Är döda sedan några hundra år.
B. Fick en magisk silverkula i sig
och helt enkelt aldrig hann starta loppet.

Samt.

C. De inte ansåg att de gjorde
'annat än sitt jobb' och gav själva fff
i vad som hände med 'saker och ting', mera sedan.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-01-12 22:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP