Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Till en matematikers minne, d.1675.


Johannes de Bruyn


Där är parken
där vi kämpade på mornarna,
där finns statyn av militären
som befriade hela världen
och där är gatupredikanten
som lovar oss ett hem
bortom stenhusen.

Det finns en tid för allt -
en tid för att komma
och en tid för att gå
och du gick genom parkgrinden
framåt någonstans
bakom vetenskapens hörn
och skakade om drakar.

Endast dina fotavtryck är kvar.

Igår kväll när jag gick
för att räkna fiskar
runt fiskdammen,
där dina fotavtryck finns,
där vi räknade guldfiskar
på mornarna,
så tappade jag räkningen.




Fri vers (Fri form) av Koloristen
Läst 208 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-01-13 07:43



Bookmark and Share


  alicja lappalainen VIP
ETT VACKERT MELANKOLISKT MINNE
2021-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen