Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ingår i "Litterära brottstycken (532)


KRUSENSTJERNA-LAGERCRANTZ-SYNDROMET

I den nerärvda genbankens stam-
träd arvsanlagens frätande neur-
oser äter på själen likt parasiten
sitt värddjur.

Värddjuret för en sådan parasit
var onekligen Agnes Von Krusen-
stjerna (1894-1940)
där den kvinnliga störningen
(Hysteri) utlöst autismspektret,
som kan betecknas som ett Krusen-
stjerna-Lagercrantz-syndrom,
nerärvt i släkten på spinnarsidan.

I de högre kastens adliga societet
däri incestuös nepotism är mer
outtalad regel än undantag,
grundläggs därtill neuroser
som skambelagda tystas ner,
och därför fortsätter sprida sig
på släktträdets stamtavla.

Gustaf Frödings neurotiska släkt
infekterade också på hans liv,
där underlaget för begåvning och
galenskap,är närbesläktade

Sexmissbruk, sprit och droger i
kombination med Krusenstjernas
"La belle indifference"
blev till ett kapitel av en tjugo år
lång journal inom mentalvården.

Agnes Krusenstjernas amoraliska
uttrycksfullhet inom erotikens
outgrundliga värld, gör henne till
1900-talets föregångare
av en kvinnans frispråklighet,
där hon strävade efter en demo-
kratisk ordning emellan man och
kvinna,samt föredrog sex framför
Gud.






*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 215 gånger
Publicerad 2021-01-13 13:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP