Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ibland...

Ibland känner jag mig som en cykel där kedjan hoppat av mitt i en backe och allt bara snurrar utan att vare sig bromsa eller gasa.

Ibland.

Ibland känner jag mig som den som sitter på cykeln där kedjan hoppat av och allt bara snurrar utan att vare sig bromsa eller gasa och jag far med huvudet före in i bakrutan på den parkerade bil där killen som pratar i mobiltelefon förvånad tittar upp i backspegeln när jag kliver in. Utan att knacka. Utan ens att öppna bakluckan.

Ibland.

Men oftast trampar jag bara på. Eller trampas på. Ibland är det svårt att veta skillnaden. Driver eller drivas. Vi är ett jag och cykeln.




Övriga genrer av Henning
Läst 3039 gånger
Utvald text
Publicerad 2006-07-19 14:03



Bookmark and Share


    Elie
jag vet inte hur många gånger jag läst detta nu, men det är ju bara så bra skrivit!
"Men oftast trampar jag bara på. Eller trampas på. Ibland är det svårt att veta skillnaden."
2006-10-02

    ej medlem längre
många fyndiga/tänkvärda texter/dikter har du skrivit som den här, och med en befriande stänk av humor, saltat med verkligheten? Gillar det jag läser ;-)
2006-08-17

  K*
gillar verkligen liknelserna med cykeln. det känns som plockat ut ur mitt huvud. formaten , språket och allt är (ursäkta) skitbra! Jag blir fångad och driven att läsa vidare från första stund. slutet är min favorit ;

"Men oftast trampar jag bara på. Eller trampas på. Ibland är det svårt att veta skillnaden. Driver eller drivas. Vi är ett jag och cykeln."
2006-07-25

  Jinzan
När jag läser den sitter jag och gapar. Den var ju SKITBRA! Och jag förstår inte hur du kan komma på det där med att kedjan hoppar av. den ska klart få en 5:a!
2006-07-25

    majbarn
måste bara säga att jag läser den om och om igen och det är så himla braa !
2006-07-23

    ej medlem längre
Jamen precis du!
Den här texten fick mig att le, tack för det
2006-07-22

    majbarn
den var ju skitcool. det är ju så det känns, så det är ! precis lagom lång och allting. väldigt underhållande.
2006-07-22

    Frida Johanna Westling
ja jävlar, verkligen bäst.
2006-07-21

    Elie
väldigt fint, jag gillade det skarpt. igenkännande.
2006-07-20

  Sofiapoema
Riktigt riktigt bra! Jätte härligt med upprepningarna. En favorit!
2006-07-19

  Glitteringly
oj vad jag gillade dethär. vilken underbar tanke! och så underbart du formulerat den sedan, texten riktigt tar tag i en. bra :D
2006-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Henning
Henning