Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tänkta tanke, sagda ord

Vad händer med den tänkta tanken?
Upplöses den ur världsalltets bestånd?
Finns den kvar evigt bevarad i någon form?

Vad händer med sagda ord?
Upphör de att existerar efter de blivit uttalade?
Finns de kvar inspelade i en allomfattande inspelning?




Fri vers (Fri form) av Väsensskild
Läst 67 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-01-13 19:45



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Guds Ord står för evigt fast i himlen (Ps 119:89).
Han kan tala saker in i existens. Det var så Han skapade allt.
"Varde ljus", t ex.
Tankarna är väl egentligen ord som inte uttalats. Vet inte om jag vågar gå längre där. Då trampar jag kanske i klaveret eller tar mig vatten över huvudet.
2021-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Väsensskild
Väsensskild