Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Bigfoot vs the Illuminati https://www.imdb.com/title/tt12969650/


Livet för dummies 41


Jag fattar inte. Vad har folk för problem med illuminati? De är martyrer. De va de coola kidsen bakom rörelser i europa som gav oss saker som feminism och kvinnlig rösträtt, ungdomskultur, sociala reformer, sekularisering och yttrandefrihet. Kalle T slog la ihjäl dom. Ändå hoppas jag att vi någon dag hittar bevis på att något av deras anda fanns kvar bland de välbeställda under europas artonhundrasextital, då de byggde sig sitt lilla protointernet av olika telegrafibaserade maskiner (till ex såna som visade olika börsindex hemma i vardagsrummet). Kanske kommer vi slutligen släppa iden om att revolutionerna hände helt oberoende av varandra. Jag vill tro på iden om välvilliga överklassfamiljer som koordinerar västvärlden ut ur vatikanens grepp.

Är inte vatikanen de största massmördarna i historien? De värsta förtryckarna? De ihärdigaste spridarna av rasism, misogynitet och jingoism? Är inte kristendomen den vidrigaste formen av kulturell appropriering som du kan komma på? Vem var Krestus? Vem var Diogenes? Vem var Hymenaeus?

Rom avskydde den infiltrerande och seglivade hellenismen, alltså grekernas kulturella inflytande som spirat i riket på allvar sedan trehundratalet (eller typ femhundratalet redan) före "kristus". De hade hela cesarsalladen i full galej och diggade inte stoicismens mesmjukeri. De jävlarna ville inte ens kalla sig zenonister efter sin grundare. Och hade nån filosofi på g som luktade taoism, de snackade om att genomlida skiten uppifrån och sprida kunskap som gör livet bättre för allmänheten till trots. Jävla svin asså, helt klart. Och så var de i MASKOPI med judarna, mitt i deras eget rike. En av de tokfransarna till judar, en viss krestus, försökte tillomed dra igång ett uppror mot själva rom, inifrån. Ett uppror av med filosofisk grund i pacifism, välgörenhet och lika värde.

Så de drog till med en skön list. Samlade all populism och vider som nånsin funkat på nån intet ont anande nation och kulturellt approprierade hela geggan, försökte mörda hellenismen, judendomen och minnet av krestus uppror genom att skapa kristendomen.

När jag gick i mellanstadiet mitt i nittiotalet lärde mig mina oäböcker att jesus existens stöddes av två guldsäkra källor. Dessa gick inte att ifrågasätta. Dessa källor har numera satts under starkare lupp. De höll ej.

Detta sammanfattas bäst av stone roses i deras låt beautiful thing.

there was no crucifixion
just lies to steal your mind
Fri vers (Fri form) av Joakim P Udd VIP
Läst 45 gånger
Publicerad 2021-01-14 00:28Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Joakim P Udd
Joakim P Udd VIP