Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På väg mot något hållbart




Jag föddes av två blinda
med skarpa näsor för skitlukt,
OCH ögon
för ordning och reda.

Det mesta i livet var alltför lustfyllt
och därför förbjudet.

Så skapas en mästerneurotiker
med ångest
av att onanera
och ångest
av att vara bäst.

Med hjälp av diverse olyckor och dödsfall
här och var
gick livet vidare
utan utveckling.

Man åker på en motorväg
och tycker det känns så lätt
för det är nästan fri fart,
fri sikt
OCH bara massa idioter
som inte förstår att ta för sig.

Dom swischar man bara förbi.

Det fanns ingen moral.

Förbud är motsatsen till moral.

Moral kommer med åren....smygande
som en liten skamsen vän
med en varm filt över huvet
som ändå sticker fram och frågar:

"Ska vi leka" ?

Ja tack,
jag har väntat på dig.
Jag vill bli människa.

"Ok, då så" !




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 101 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-01-14 10:03



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Det kallas för mognad.
2021-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP