Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så gör inte några Vänner

Vet du hur det är att tänka...
att varje litet ord betänka,
innan något kommer ur,
den som väntar på sin tur?

Vet du hur det är att känna...
sig rädd för en näsbränna,
så fort man öppnar munnen
när tilliten är försvunnen?

Vet du hur rädd man kan vara
för vad denne kommer svara
när alla meningar blir korta
för att självkänslan är borta?

Önskar ingen att så känna...
att den andre ska godkänna
det man säger eller känner.
Så gör inte några vänner.




Bunden vers (Rim) av Camilla Heinonen VIP
Läst 82 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-01-14 12:43



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ja detta att inte få känna sig väl emottagen, det att leva i ett klimat med lågt i tak, att leva där den andre alltid ska bli spak, så att man inte vågar vara rak... Ja att bli väl emottagen är en innerlig önskan för så många, och nog hos alla, och i den önskan kan man låta forma hur vi ska försöka bemöter andra så som vi själva vill bli bemötta!
2021-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Camilla Heinonen
Camilla Heinonen VIP