Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I leendet stundom om vintern



Vintersageaktigt glider

L-E Larssons tonepilog

utmed takens snöornamentik

och rokokohäng



Här och där insprängd

bländarsol över

mångtusenådrigt

skogsbälte



Mestadels ligger ljus

inbäddat i drivor och

enskilda leenden trots



Den tjugoåttagradiga

minusskalans intvinnande

bland stämmor och luftrör




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 108 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-01-14 16:40



Bookmark and Share


  Elinor Sörensson VIP
I så sträng kyla skulle orden
kunna frysa fast. Men här flödar
dom fritt som i en poetisk
pastoralsvit komponerad av
BenGust.

Vackert.
2021-01-15

  AiA Maria den fria

Leendet mitt

mitt i ”bländarsolens stämmor”

glädjerikt tack!
2021-01-15

    Lena Staaf VIP
Ett skimmer över denna dikt som lyfter fram musiken och solglittret mitt i vinterns stränghet.
2021-01-14
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP