Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mene mene Tekel U-Farsin


Vägd på våg och befunnen för lätt

Mene mene tekel u-farsin

Du är vägd på en våg och befunnen för lätt...
de orden fick tydligen en kung för väldigt
länge sedan höra, och sedan plikta med sitt liv
för allt det onda han gjort en nation.

Jag tycker det är dags att vår ledare här i Sverige
ska bli vägd på en skuldvåg, och han kommer med all
säkerhet, att bli funnen för lätt, det är jag rätt
säker på, iallafall med mina mått mätt.

Det land där jag fötts och växt upp, finns inte längre.
Idag finns det ingen moral kvar hos politikerna/ledarna.
Man skor sig på folket och utarmar landets resurser.
Människor som ägnat hela sina liv åt att bygga upp landet

får inte pensioner som räcker till att leva ett drägligt liv,
blir de sjuka får de inte rätt sjukvård, utan drogas ner
för att sedan få ligga och dö i ensamhet i ett kalt rum.
Ja inte alla naturligtvis, det finns alltid undantag.

Å andra sidan så öser man ut pengar till höger och vänster,
till organisationer och människor som aldrig betalt en enda
krona i skattemedel i landet Sverige. De öppnar munnen
och plötsligt har de allt de behöver och lite till, ska det vara så?

Samtidigt begår vissa av våra politiker, avskyvärda handlingar
men tillåts ändå fortsätta plocka ut löner, semesterlöner etc
till fantasibelopp. Sverige håller på att utarmas, den Svenska
Tigern har tappat klorna för länge sedan, och ränderna har bleknat.

Mene mene tekel U-farsin
Det är dags att vi reser oss upp och vässar våra klor,
ledarna ska vägas på folkets våg och befinnas allt för lätta.










Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-01-14 18:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP