Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är en barnmorska



Du söker upp mig med värk och återkommande smärta.
Du har det svårt.
Du bär på nåt som vill ut.
Vi träffas och talar med varann.
Du berättar hur länge du känt så här.

Jag säger att vi ska jobba tillsammans
för att en dag låta dig få se
vad du burit på.

Det kommer att göra ont.

Sen blir det bättre.

Du var våldtagen och var rädd, ledsen och arg.
Mordisk.
Du kände honom.
Alltför väl.

Du grät och skrek i många timmar
i min trygga famn.

Ingen skulle mer
få röra dig så.




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 146 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-01-15 05:28



Bookmark and Share


  angela Täubert fd Jansson VIP
En mycket intressant infallsvinkel av ett yrke.
2021-01-15

    Lena Staaf VIP
Starkt med förhoppning om förlösning.
2021-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP