Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Även här har jag och en vän lekt som vikgubbar. Men det roliga är att vi vet inte vad den andra skriver ändå blir det en helhet. Vi är samspelta i orden. Jag slutför i diktformat-


Livboj

Han är draken
men pass upp
för min egen eld
den svider i hans hesa strupe
han kallar sig charmör
är bara en röd djävul

jag sprang emot
universums lagar
för att undkomma
avgrunden
som sparkade på dörren

Han ströp mig
halsen och nedåt
ord som slog mig
medvetslös

måste åka hem
det är lugnt nu
paniken kom och gick
kunde inte finnas där
gynnade sjukdomen

la mig
framför personalens fötter
de vitklädda
den grå betongen

ropade högt:
"ge mig något
som tar mig härifrån
ge mig rymden
ett liv bortom
den här jävla skiten"

blev bönhörd
flyger lätt som
en vit ängel




Fri vers av Karin Jungå c/o Vemod VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-01-15 12:01



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Jävlars vad bra! Spännande text. Man vet inte riktigt. Men nånstans inom sig vet man ändå.
2021-01-16

  SatansSon VIP
läs markusevangeliet. det tar vem som helst ur illusionen att himmelriket inte finns.
2021-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Karin Jungå c/o Vemod
Karin Jungå c/o Vemod VIP