Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vagga de som andas

Jorden gråter blod
mitt hjärta
maktlöshet och rädsla
når upp till månskäran
och slår ut som onda blommor

John Blund fraktar säckar
människor och minkar
tippas ned i massgravar
å, att någon kunde vagga
de som nu andas

-

många människor har dagarna fyllda
av göromål att hinna med
medan jag i soffvärmen
passerar timme för timme

jag är ju min egen boss
kan inte klaga
är fri som en fågel

vill orda gott
inte göra ont värre

söker gest
dräkt och attityd

tonsätter och färglägger
fruktbara minnen

en doftkavalkad
av honungsblommor
lockar
trollsländor och fjärilar

ett varmt vatten
bubblor och skum
lockar människor
till förnöjda suckar

detta kan jag göra
väcka lilla My
och Snorkfröken
till en första hjälpen-insats

välbehag
och lite munterhet
behövs
fast det krävs mer

vi måste alla bidra
i solidaritet

först sorgesång
för de som dött från oss

sedan djup drömsömn
uthållighet och mod
!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2021-01-15 19:04



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Stark och full av känslo djup!
2021-01-18

  AiA Maria den fria


Du sakta vaggar
i medkänslans kraft
ryms allt


Tack<3<3<3
2021-01-17

    Lena Staaf VIP
Så intensivt och vackert skrivet om det vansinne som finns i vårt samhälle och som skördar liv. Att stanna upp och se är första steget. Din dikt ger en hjärteskälva.
2021-01-16

  Kungskobran VIP
Livsnjutare måste man va
vareviga da
och göra det bästa av allt
varmt som kallt
2021-01-16

    Steff...
vår mat måste vi stå upp för!
vi kan aldrig låta dem som ska ge oss kött och grönsker vara obevakade det har min livstid visat om och om igen händer dessa vidrigheter..
Varför nu det finns kammeror övervakning ha den där inter på torg där kan vi själva försvara oss men dessa djur har ingen absolut ingen som ser vad som händer när dem ska tas bort på bästa och mest human sätt som kan finnas....
så vackert så många fina alla i en en egen dikt.
Tack
2021-01-16

    Steff...
Känslor så det brinner svalnar o ett frågetecken för mig
2021-01-15

    Elisabeth Nilsson VIP
Trösterik och finstämd dikt, där kärlek, solidaritet och oro över världen idag lever och andas.
2021-01-15

  Marita Ohlquist VIP
Så fint du förmedlar dina tankar och känslor, ditt hjärta är stort och varmt!
2021-01-15

  Solstrale VIP
Din ödmjukhet och lisa tillika värme och medvetenhet i ordvalen så trösterikt så trösterikt att jag blir helt hänförd och lyfts ur all tyngd till insiktens lätthet! Tack!
2021-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP