Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Hade svårt att sova i natt så jag låg och tänkte på assonans. Fri övning: ompublicering av min andra dikt här på sidan, från 2009. Här finns ju några slutrim också men jag ville inte ändra. Installation och foto: Nanna X, Ystad.


till en sten - igen

 

 

snälla

kan du inte vara som en källa
bara vila stilla
limma himlen till dig

det mesta far ju bara kring

om du kunde tystna nu och lyssna
sitta bara titta
sikta inte missa

jag ber om nästan ingenting

bara lite väntan utan längtan
bara lite benhårt spänd förväntan

inte vilja skilja
någonting från ingenting

 




Fri vers av Nanna X
Läst 265 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-01-16 06:30



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
Tycker mycket om hela dikten.
space tomhet ensamhet är vida underskattade i reklamen för ett gott liv tänker jag. Älskar dessa rader:

snälla

kan du inte vara som en källa
bara vila stilla
limma himlen till dig

2021-01-21

    ej medlem längre
Fin dikt som medger spännvidd i tolkning. Tycker om att du prövar dig fram, symboliken och ett lyckat tilltal!
2021-01-19

  Karin Jungå c/o Vemod VIP
Bra flöde och fin dikt, tack :)
2021-01-16

  TrollTörnTrappan VIP
Manar till närvaro...
trots alla "bara" så bra!!
...att få hälld ur samma klara källa.

Uppskattar titeln samt fotot starkast [..enkel dubbelhet..] fastän ingen sten nämns i dikten.
2021-01-16

  Lottie Ålhed VIP
Rytmiskt fin dikt.Känns nyskapande och icke förutsägbar.
2021-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X