Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Amerika, du insomnade kontinent...


FÖRDUMMADE!

Den amerikanske maken ropade till sin hustru
innan de lämnade sitt hus i Kalifornien för att
resa till Europa; -" Tog du med dig frimärken?
Europa känner de inte till, dess länder, kultur
eller språk. De talar världsspråket; Engelska...

En illustrativ bild av amerikanen som stormakt
skapad av oss invandrande européer, sjukvård,
demokrati och sansat rättssystem saknar minst
bemedlande. "Do US great..." Hur? Föra krig,
öka klyftorna, dö på slagfälten eller sak samma
av Pandemin och avsaknad av mat på bordet.

Vietnam icke att förglömma!
USA är inte längre ett demokratiskt land och
föredöme, inte heller ekonomisk stormakt vår
historia är att stormakter skiftar makt alltefter
människornas insikt och bildningsnivå.
Landets folk är okunniga och fördummade .

Ett land som tillämpar avrättningar är ett
atypiskt land utan moral. Dubbelmoral...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Johanne Rydgren Rilje
Läst 124 gånger
Publicerad 2021-01-16 13:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje