Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DE SOM REDAN DÖTT

Alla de som redan dött
och i döden dvalar,
de som lämnat hö och kött
och i himlens salar
väntar mig som lever kvar
i mitt kroppsliga förvar,
just om dem jag talar.

De som allaredan dött
lever i mitt minne,
som om tiden inte nött
bilden djupt där inne.
Mor och far och syster stor
ännu i mitt hjärta bor,
i mitt ljusa sinne.

Jag som ännu lever kvar
uppå fosterjorden
tänker att för livets dar
gäller ödesorden,
att jag också går en gång
upp i evigheten lång
och blir minne vorden.










Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 153 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-01-17 15:53



Bookmark and Share


  Kristian Ekman
Det var fin poesi. Tack.
2021-01-17

  Algotezza VIP
Lätt arkaiserande stil - uppskattas!
2021-01-17

  Lottie Ålhed VIP
Mycket vacker vers . Fina rim.
2021-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP