Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


hårt-fåniga/faller-svart/gammal-gata-galant/snön-över/skuttar-runt-pulkor-umami/smakar-annorlunda/snön-ömmar/meter-meter/gator-sagolikt/le-le


Faller hårt (assonans kort med tre snö)

Faller hårt den fåniga
den som faller svart
landar på gammal gata
med annan snö galant

den glada snön övar sig
skuttar runt på barnen
på pulkor och umami
den smakar så annorlunda

den moderliga snön ömmar
lägger meter på meter
mjukgör gator sagolikt
låter vuxna le och återigen le




Fri vers av Karin Jungå c/o Vemod VIP
Läst 415 gånger och applåderad av 9 personer
Utvald text
Publicerad 2021-01-16 21:43



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
sånt här kan du väl låta dig inspireras förr.
2021-10-05

  Monika A Mirsch VIP
Makalös är din underbara text - lägger den mot mitt hjärta!
2021-01-27

  SatansSon VIP
svart snö har jag inte sett sen 1980 i norberg.
2021-01-17

  Nanna X
Intressanta strofer att smaka på: man inser att snö kan vara fånig, hur den smakar motsatsen till umami och hur den moderligt gör vuxna till barn ; )
2021-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Karin Jungå c/o Vemod
Karin Jungå c/o Vemod VIP