Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

JANUARI

Klipper tandkrämstuber,
klämmer ut från alla håll.
Fryser skvättar i iskuber
med ett märkligt innehåll.
Flaskor späds med vatten,
schampot löddrar inte ens.
Låter bli den sista slatten,
för den skapar turbulens!
Letar tomflaskor att panta
och säljer dyrgripar vi har.
Pratar om att vi ska banta
fastän lögnen är uppenbar!
Går på toan när vi jobbar,
när vårt papper tagit slut.
Inga kuponger vi nobbar,
de nyttjas som aldrig förut!
Går ej längre för att handla.
Vårt enda syfte med att gå,
är att hungern få omvandla
av de smakprover vi kan få!
För januari är den månad
påhittigheten är som störst.
I februari helt uplånad...
liksom vår hunger och törst.
Så fort lönen är tillhanda
har vi glömt allt som vi lärt.
Vi ska genast ut och handla
Då var armodet inget värt!




Bunden vers (Rim) av Camilla Heinonen VIP
Läst 94 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-01-17 07:59



Bookmark and Share


    JJ VIP
Ja årets fattigaste månad sägs det... Tyvärr har vissa 12 månader Januari om året... Mvh. JJ.
2021-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Camilla Heinonen
Camilla Heinonen VIP